Fashion

SOMETHING ABOUT DREAMS – BLOG REVEAL

Blog reveal

Hi, everyone! This is my blog. It’s been here since 2014, but I haven’t had the courage to share it. Until now. That is why this post, about my experience at GLAMOUR Street Fashion Show, will be in Romanian, for all my Romanian friends and acquaintances, who will now – hopefully – become the majority of my audience. I will translate the main ideas of this article at the end of the post. Until there: I WON SECOND PLACE! Thank you all so much for your votes and for your support! Enjoy my blog reveal.

Glamour Street Fashion Show – Primul Pas

În ziua în care am văzut anunțul pentru cea de-a treia ediție GLAMOUR Street Fashion Show pe pagina de Facebook GLAMOUR Romania, am dat click imediat pe link-ul care m-a trimis la pagina cu detaliile despre concurs. Am aruncat o privire rapidă peste trendurile propuse pentru ținuta de concurs și imediat am știut ce voi alege: accente masculine (voi fi sinceră, nu am ales acest trend pentru că am simțit că mi se va potrivi cel mai bine sau pentru că așa mi-a dictat inspirația de moment, ci pentru că era cam singura categorie care se potrivea cu garderoba mea).

În ce a constat concursul, pe scurt: fiecare participantă a trebuit să își aleagă o ținută în conformitate cu unul dintre trendurile toamnă-iarnă prezentate pe site-ul revistei GLAMOUR, și să trimită poze cu ea purtând acea ținută uneia dintre cele 11 ambasadoare GLAMOUR, listate aici. Ambasadoarele au ales 10 fete pentru echipa fiecăreia, iar pozele noastre au fost publicate pe platforma de concurs. Publicul ne-a votat cu note de la 1 la 10 timp de câteva săptămâni, iar media acestor voturi a contat în proporție de 50% pentru nota finală, restul de 50% depinzând de un juriu de specialitate, pe baza ținutelor din seara evenimentului.

Spre deosebire de anul trecut, când am participat la concurs mai mult din întâmplare, anul acesta l-am luat foarte în serios. Atât de serios încât am scos-o pe Maddie, viitorul cel mai bun fotograf al României, din casă și am adus-o la 150 de kilometri distanță, pentru a realiza ședința foto. Am observat că mi-a fost muuult mai ușor să pozez, având încă de la început un concept bine stabilit în minte, și ședința a fost între cele mai bune, dacă nu chiar cea mai bună, dintre toate de până acum.

Glamour Street Fashion Show – Pasul al Doilea

Pasul 2: alegerea echipei și trimiterea datelor personale, a pozelor și a filmulețului de prezentare (care nu a fost un fail ca și anul trecut – cine stie, cunoaste x_x). Dacă pentru ediția din 2015 nu am îndrăznit să mă înscriu în echipa preferatei mele dintre ambasadoarele GLAMOUR, Alina Ceușan, din cauză că am fost convinsă că voi avea o concurență mult prea puternică în lupta pentru titlul de membru #teamA, anul acesta am decis să merg all in. Alina sau nimic.

Nu mi-am făcut speranțe prea mari, fiind conștientă de faptul că sunt zeci de alte fete care își doresc să facă parte din echipa Alinei Ceușan, așa că vă puteți imagina bucuria pe care am simțit-o în momentul în care, în data de 20 Septembrie, am văzut că pozele mele au apărut pe platforma GLAMOUR Street Fashion Show, la echipa Alinei.

capture

Atunci a început nebunia, cu multe Share-uri peste tot, atât ale mele cât și ale minunaților mei prieteni și cunoscuți care m-au susținut și mi-au acordat note mari pe tot parcursul perioadei de votare, și cărora nu le pot mulțumi îndeajuns pentru susținere.

În data de 16 octombrie s-a spus STOP VOT. Arunc o privire printre toate cele 100 de participante și compar numărul de voturi – sunt în primii 20, sună promițător, dar, din nou, nu îmi fac speranțe prea mari deoarece nu contează neapărat numărul de voturi ci media lor, care ne era necunoscută la acel moment.

Cina cu Alina Ceușan

Cu o săptămână înainte de eveniment, primesc un mail:

invitatiedinner

Pe lângă orele / zilele pierdute utilizate pentru a mă decide asupra unei ținute de concurs – prietenele mele cele mai apropiate pot confirma că am probat de câte cinci ori fiecare outfit pe care îl aveam – acum trebuie să mă decid și cum să mă îmbrac la cea mai așteptată cină a toamnei. Măcar machiajul meu era perfect, realizat de minunata mea prietenă și make-up artist în devenire, Isabella Angheluță. Evident că m-am decis asupra ținutei cu jumătate de oră înainte să plec, cu suuuuper emoții, către Chefs Experience, alături de una dintre colegele de echipă.

Ajunse acolo, am început să socializăm (Alina a fost fashionably late). Nu a trebuit nici măcar jumătate de oră pentru a îmi da seama că fetele sunt extraordinare, cu adevărat o echipă din care sunt mândră să fac parte.

14808027_1477799815569644_1559022139_o

Pe la 8 fără ceva apare și the team leader. Deloc neașteptat, Alina este – cum ar spune unul dintre prietenii mei – o apariție senzațională. Chiar nu știu ce altceva să mai spun despre prima impresie, a fost de bine, oricum: doamnelor și domnilor, Alina Ceușan!

Alina Ceușan <3

Sunt sigură că o mulțime dintre persoanele care o urmăresc sau care au descoperit-o doar fugitiv, întâmplător, gândesc: ”Mda, e doar o fată frumoasă care își face poze”. La un moment dat, recunosc, și mie mi-au trecut prin cap aceste lucruri. Dragă Alina, îți mulțumesc din suflet pentru că mi-ai demonstrat contrariul.

Nici nu știu cu ce să încep. Poate cu faptul că, după nici 10 minute, mi-a trecut prin cap motto-ul blogului / citatul preferat al Alinei: ”Be the kind of person that you would like to meet!”. Pentru că, într-adevăr, Alina este acea persoană. Și nu o spun la modul fangirl, ”am cunoscut o vedetă și acum mă dau mare”. Nu o spun nici pentru a îi face publicitate sau pentru a îi determina pe alții să își schimbe părerea despre Alina. O spun ca pe o opinie, vă împărtășesc impresiile mele despre acest personaj care m-a surprins în cel mai frumos mod posibil.

Seara la restaurant a fost super fun, multe poze, vin roșu, o grămadă de discuții pe toate temele posibile și, ca un adevărat coach, Alina ne-a spus părerile ei despre ținutele noastre, ba chiar s-a oferit să ne împrumute din itemurile pe care le adusese cu ea la hotel.

Ziua evenimentului

În ziua evenimentului, am ajuns la Biavati Events pe la ora 2, alături de fotograful meu de încredere, Maddie. După ședințele de hair & makeup au urmat repetițiile pentru defilare, pe la orele 19, când au început să apară și invitații: bloggeritele ambasadoare GLAMOUR, juriul care urma să noteze ținutele participantelor, Ana Morodan, Laura Giurcanu și mulți alții pe care îi puteți găsi în pozele de pe site-ul revistei GLAMOUR sau pe pagina lor de Facebook.

A ajuns și Alina înainte de defilare și mi-a împrumutat cureaua ei superbă, care și-a îndeplinit cu brio rolul de a îmi ține sacoul la locul lui, pe tot parcursul serii. Și am mai făcut înca o tonă de poze, evident.

A urmat marea defilare, aparate de fotografiat și camere de filmat peste tot, juriul – pe care nici măcar nu l-am văzut, din cauza luminilor – cu ochii pe noi probabil, dar în final totul a ieșit foarte bine. Din fericire, echipa Alinei a fost prima pe scenă, așa că toate 10 am scăpat repede de emoții. Am așteptat să se termine defilarea, după care a urmat concertul lui Liviu Teodorescu.

Câștigătoarele

În timp ce stăteam cu Mădălina la intrarea în clădire, așteptând să mai facem poze, o auzim pe Laura Călin spunând: ”Fetelor, se strigă câștigătoarele!”.

Menționez că lista cu premiile ne-a fost trimisă pe mail tuturor înainte de concurs. Am citit o dată toate premiile, de la locul 1 până la locul 10, apoi am citit din nou premiile de la locurile 6-10, deoarece eram ferm convinsă că nu am nicio șansă să ajung mai sus de locul 6.

Toată lumea intră grăbită în sală, și o observ pe scenă pe câștigătoarea locului 10. ”Fir’ar… Nu mai iau nimic în seara asta”. Mă apropii de scenă și rămân alături de colege, ascultând prezentatorul strigând numele norocoaselor și citind pentru fiecare lista cu premiile câștigate. Cu fiecare nume auzit, speranța mea scade exponențial. 9,8,7,6 – acum chiar m-am resemnat. Ascult în continuare, calmă, numele câștigătoarelor, le aplaud, aștept să aud numele unor fete la care mă așteptam să câștige, îmi amintesc ținutele de pe site și din seara evenimentului ale fetelor și fac supoziții cu privire la următoarele câștigătoare, dar șirul gândurilor îmi este întrerupt în mod brutal în momentul în care doamna prezentatoare spune: ”Premiul al doilea: Bulac Alexandra!”.

Let’s just take a moment… În mintea mea, acum sar în sus de bucurie. (Uhuuuu <3 <3 <3 )

DSC_0347.jpg

Decernarea premiilor

Sunt sigură că am afișat, involuntar, fix aceeași față pe care o exersasem în oglindă, în eventualitatea în care aș fi câștigat locul 9 sau 10. Fug pe scenă, fericire mare, sunt încă în stare de șoc, nici măcar nu aud lista de premii care îmi este citită. Spun apoi din ce echipă fac parte, mulțumesc pentru premiu și cobor de pe scenă, unde mi se spune să vin la panoul auriu pentru interviu.

Zis și făcut, interviul a decurs bine, cu excepția vocii mele de gâscă, cauzată de răceala care nici până acum nu mi-a trecut. Am fost întrebată cum este să fii câștigătoarea locului al doilea, cum mi se pare atmosfera, să descriu evenimentul în trei cuvinte, un mesaj pentru cei din redacție și un mesaj pentru fetele care nu au avut curaj să se înscrie anul acesta dar care se vor înscrie anul viitor (fetelor, be brave, este super fun și nu știți niciodată ce se poate întâmpla).

After-party-ul

Când m-am întors în sala cea mare, după interviu, toată lumea se evaporase. Intru pe grupul echipei de pe Facebook și văd că toate fetele, inclusiv Alina, au plecat la Fumetto la after-party. Ca să fiu sinceră, singurul lucru pe care voiam să îl fac în acel moment era să fug acasă și să îmi deschid toate premiile, dar exista o problemă: cureaua Alinei era la mine, iar ea urma să plece la Cluj.

Nu am vrut să fiu etichetată ca și hoț de curele, așa că, obosită cum eram și cu o grămadă de pungi după mine, am luat un taxi până la Fumetto, unde m-am întâlnit cu Team A. Fetele m-au felicitat, și eu pe ele, deoarece, like I said before, au fost superbe, am mers la Alina și am îmbrățișat-o strâns.

”Alina, îți mulțumesc din suflet pentru tot, pentru susținere, pentru ajutor, pentru sfaturi, ești minunată! Poftim, ți-am adus cureaua, chiar mi-a purtat noroc!”

Alina mă privește cu chipul zâmbitor (dar și puuțin îndurerat, zic eu, vedeți imediat de ce).

”Uite cum facem… cureaua aceasta, ți-o fac ție cadou. Este una dintre curelele mele preferate, este vintage, dar vreau să o ai tu.”

”Ce? În niciun caz! Nu pot să te las să faci asta… bla bla bla”, Alina îmi îndeasă cureaua în buzunarul de la geacă.

Concluzii

Nu cred că mai are rost să adaug altceva. Concluziile: Dragă Alina, repet, ești minunată, o persoană pe care mă bucur că am avut ocazia să o cunosc. Dear Team A, sunteți cu adevărat extraordinare și mi-a făcut mare plăcere să petrec timp cu voi. Echipa GLAMOUR, mulțumesc din suflet pentru premiu și felicitări pentru evenimentul foarte bine organizat!

Vă mulțumesc din tot sufletul vouă, tuturor celor care m-ați votat și care m-ați ajutat să ajung mai sus decât m-aș fi așteptat, vă mulțumesc pentru susținere și sper că m-am ridicat la nivelul așteptărilor voastre :).

Urmează o grămadă de poze. Enjoy!

MUA: Florentina Naghel

Hair-stylist: Nicola Cristian

Photos by: Mădălina Spoială, GLAMOUR Romania

Lista câștigătoarelor

My super glam team: Simona Bălan, Barbara Langellotti, Andreea Elena Barbu, Alina Boda, Andreea Teodora Burtea, Ana-Maria Drăgan, Andreea Steliana Iancovici, Roxana Irimia, Alexandra Tiutiu, and our super glam coach.

DSC_0363.jpg

EN

As soon as I saw the advertisement for the third edition of GLAMOUR Street Fashion Show, I immediately clicked on the link that sent me to the page with the details about the competition. I took a quick look over the suggested trends and I immediately knew what I was going to choose: masculine influences (to be honest, I did not choose this trend because I felt like it will suit me best, but because that was pretty much the only category to fit with my wardrobe).

What was the competition about: each participant had to choose an outfit according to one of the autumn-winter trends featured on GLAMOUR Magazine’s website, and send pictures of her to one of the 11 GLAMOUR ambassadors. Each ambassador had to choose 10 girls for her team, then our pictures were published on the competition platform. The audience voted for as with grades from 1 to 10 for several weeks, and the average of these votes accounted for 50% of the final grade, the remaining 50% depending on a jury, based on the outfits we wore the evening of the event.

Unlike last year, when I entered the contest by chance, this year I took it very seriously. So seriously that I took Maddie out of her house and brought her 150 kilometers away, to do the photo shoot. I noticed that it was waaaay easier for me to pose, having from the beginning a well-established concept in mind.

Next step

Secondly, step 2 was sending the photos to the GLAMOUR ambassador. In the 2015 edition I did not dare to join the team of my favorite GLAMOUR ambassador, Alina Ceuşan. Because I was convinced that the competition would be too strong. Everybody wants to be a part of #teamA. So his year I decided to go all in: Alina or nothing.

I didn’t get my hopes up, being aware that there are dozens of other girls who want to be part of her team. So you can imagine the joy that I felt when, on September 20th, I saw that my pictures have appeared on the GLAMOUR Street Fashion Show platform, in her team.

The event

One night before the event, we had dinner at Chefs Experience, in Bucharest, and it took me less than half an hour to realize how amazing the girls in my team are. Moreover, Alina is a sweetheart! I immediately fell in love with her vivid personality.

The evening at the restaurant was super fun, tons of pictures, red wine, a lot of discussion on all possible themes. And, like a real coach, Alina told us her opinions on our outfits and even offered to lend us some items.

On the day of the event, I arrived at 2 o’clock at Biavati Events, accompanied by my fab photographer, Maddie. After having my hair & makeup done, we had rehearsals for the runway show. Alina arrived before the presentation and she lent me her gorgeous belt, to wear over my blazer.

Then, the runway show took place, cameras everywhere, the jury – which I haven’t even seen, because of the lights – probably watching us, but in the end everything went very well.

As I was standing with Madalina outside of the building, waiting to take more pictures, we all heard Laura Calin saying: “Girls, the winners are being announced!”

Moreover, have to mention that the awards list had been sent by e-mail to all of us before the competition. I read all prizes from the 1st to the 10th, then I read the list again from the 6th to the 10th place, because I was firmly convinced that I had no chance of getting above the 6th place.

You can’t imagine the joy that I felt the moment I heard that I had won second place.
Thank you with all my heart, all of you who have voted for me. Because your support means everything, you are the best!
You can find all the photos in the gallery above. Enjoy!

MUA: Florentina Naghel

Hair-stylist: Nicola Cristian

Photos by: Madalina Spoiala

I hope you enjoyed this blog reveal, I’ll see you soon!

XO, A

Standard

4 thoughts on “SOMETHING ABOUT DREAMS – BLOG REVEAL

  1. Pingback: GLITTER MAKEUP AT BEAUTY DISTRICT VICTORIA – CHANEL NO. A

  2. Pingback: BEST OF 2016 | CHANEL NO. A

  3. Pingback: SOMETHING NEW | CHANEL NO. A

  4. Pingback: VOTE FOR ME AT GLAMOUR STREET FASHION SHOW 2017 | CHANEL NO. A

Leave a Reply